Йерусалим — израелската армия продължи да удря ивицата Газа в четвъртък

...
Йерусалим — израелската армия продължи да удря ивицата Газа в четвъртък
Коментари Харесай

Войната между Израел и Хамас бушува със забавено прекратяване на огъня, семействата на израелски заложници и палестински затворници са оставени да се надяват

Йерусалим — израелската войска продължи да удря линията Газа в четвъртък след четиридневно преустановяване на огъня, предопределено да види екстремистичната група Освобождаването на Хамас от десетки израелски заложници в подмяна на освобождението на към 150 палестински пандизчии беше отсрочено най-малко до петък. Около 10 жители на Съединени американски щати остават в неопределеност след бруталната терористична офанзива на Хамас от 7 октомври и някои от тях се считат за заложници, в това число тригодишната Абигейл Мор Едан.

Хамас не е разгласил лист на израелските заложници, които ще бъдат освободени при първата вълна — чака се да са към 50 души, доста от тях деца, тъй че израелско-американските фамилии като това на Абигейл бяха оставени уповавам се на Деня на благодарността, че техните близки може скоро да бъдат свободни.

Съгласно съглашението, реализирано в Катар тази седмица, Хамас е подтикван да освободи повече от 236-те пленници, за които Израел го упреква, че е заловил по време на буйството си в Южен Израел, което видя, че избраната от Съединени американски щати терористична група умъртви към 1200 души. На всеки 10 спомагателни заложници, освободени от Хамас, Израел ще удължава краткотрайното преустановяване на огъня с един ден. Повече палестински пандизчии също ще бъдат освободени, в случай че договорката бъде удължена, при съответствие трима пандизчии за всеки предаден пленник.

В Израел шест седмици на обезпокоително очакване скоро може да завърши за някои от заложниците фамилии.

Хадас Калдерон сподели пред CBS News, че животът й е завършил и „ фамилията й е разрушено “ сега, в който въоръжени мъже от Хамас са нахлули в дребната им фермерска общественост в кибуца Нир Оз на 7 октомври и са отвлекли щерка й Сахар, 16 година, и нейния наследник Ерез, който е на 12.

Попитана какво мисли, че децата й са претърпели от този ден, Калдерон сподели: „ Ад! Адът е това, през което преминават… Просто желая да дойдат назад и [да] ги излекува. "

Докато други американски фамилии подготвяха маси за вечеря за Деня на благодарността, в центъра на Тел Авив беше сложена маса за хранене със седалки за всеки един от 236-те заложници, които Израел твърди, че са държани в Газа.

Палестинците упорстват за завършек на войната в Газа, освобождение на всички пандизчии

Но защото армията на Израел към момента прави постоянни въздушни удари и наземни интервенции в Газа – всичко това се споделя ориентирани към дългогодишните управници на палестинската територия от Хамас или други екстремистки групи - и броят на починалите се счита за над 13 000, обсадените поданици споделиха пред CBS News, че четиридневна пауза в боевете не е задоволителна.

„ Изгубихме хиляди хора “, сподели едно момиче на митинг в Рамала, най-големият град в другата палестинска територия, окупирания от Израел Западен бряг. „ Ако войната продължи, ще загубим всички. “

Демонстрантите желаят да видят цялостен завършек на войната и желаят Израел да освободи всички палестински пандизчии. Според групи за правата на палестинските пандизчии в израелските затвори има повече от 200 палестински деца и към 75 дами.

Десетки хора бяха задържани единствено през последните няколко седмици, с което общият брой на палестинците, държани сега в израелски затвори, доближи над 7000 съгласно бранителите на правата на пандизчиите.

„ В последна сметка, Искам независимост и желая избавление ", сподели палестинският публицист и деятел Джохара Бейкър, който е основан в Йерусалим, пред CBS News. „ Палестинците заслужават да бъдат свободни. “

Дъщерята на Самахер Аувад Норхан е в листата на Израел с тези, които могат да бъдат освободени от пандиза тази седмица. Тя беше задържана на 15-годишна възраст за опит за намушкане с нож на израелски боец. Тя постоянно е отричала обвиняването, само че е прекарала девет години в пандиза за това.

„ Израелската окупация открадна детството й и това е, за което се усещам тъжна “, сподели Аувад пред CBS News. „ Никой не може да размени нейното детство. “

Израел употребява освобождението на палестински пандизчии от десетилетия като лост в договарянията си с разнообразни палестински водачи.

През 2011 година Хамас се съгласи да освободи отвлече израелския боец Гилад Шалит в подмяна на освобождението на повече от 1000 палестински пандизчии.

Гершон Баскин, израелски договарящ за заложници, който оказа помощ за постигането на това съглашение, сподели на CBS News обстоятелството, че екстремистите получават единствено трима пандизчии в подмяна на всеки пленник, който освобождават този път, е индикация, че Хамас има предпочитание да върне дамите, децата и възрастните заложници, които държи.

„ Те бяха задължение “ за палестинската въоръжена група, сподели той. „ След като имат бойците и единствено бойците, те ще стартират да изискват това, което в действителност желаят, а точно освобождението на всички палестински пандизчии в Израел. “

Хамас към момента не е повторил сходно искане и макар че Израел не е дал разбивка на това какъв брой от заложниците са цивилни и какъв брой са бойци, екстремистката група в никакъв случай не е имала този тип въздействие, който има в този момент.

Междувременно с по-малко от 24 часа до предстоящата пауза в боевете, Израел продължава с декларираната си задача: „ да унищожи Хамас “.

Попитан в четвъртък дали израелските сили се пробват да избегнат усложняването на проекта за малко помирение посредством понижаване тяхното въздушно нахлуване против гъсто обитаеми региони в Газа, военният представител подполковник Ричард Хехт сподели пред кореспонденти, че това е „ работата както нормално “, добавяйки, че заради опцията интервенциите да бъдат прекратени скоро, те биха могли в това време „ даже да се засилят. "

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР